Glaslinie

Glasvezel gaat van start


Een kleine 2 jaar geleden hebben we ons, als GlasLinie Annerveenschekanaal, georiënteerd op het gebied van glasvezel. Is er behoefte aan een glasvezelverbinding en zo ja, bij wie zullen we ons dan aan sluiten. We hebben in diezelfde tijd een inventarisatie gehouden waaruit bleek dat er niet voldoende animo vanuit de bevolking van Annerveenschekanaal en Eexterveenschekanaal was voor een glasvezelverbinding. We konden nog niet concreet iets aanbieden omdat we eerst moesten weten of er genoeg belangstelling zou zijn. Dit is voor GlasLinie de reden geweest om de aktiviteiten inzake de glasvezel op een laag pitje te zetten.

Maar er is goed nieuws !

Annerveenschekanaal, Eexterveenschekanaal en Nieuwediep hebben zich, zoals de meeste dorpen in de gemeente Aa en Hunze, aangesloten bij het DGC(Drents Glasvezel Collectief). Samen staan we sterk!

Jullie krijgen één dezer dagen een brief van DGC/Glasvezel Buitenaf in de brievenbus geadresseerd aan ‘De bewoners van....’. Gooi deze niet weg, want Glasvezel Buitenaf is de partij waarmee het Drents Glasvezel Collectief afspraken heeft gemaakt over de aanleg van een glasvezelnetwerk.

In de brief wordt aangegeven, waar en wanneer in de komende weken de informatiebijeenkomsten worden gehouden, waarin de informatie over de abonnementen en providers wordt gegeven.
Ook in Avk en EvK gaan we met buurtambassadeurs werken die de meeste vragen die jullie hebben kunnen beantwoorden, of zorgen dat jullie de antwoorden krijgen.

Het worden spannende weken. Echt weken, want de campagne loopt tot 17 december van dit jaar. Het is erop of eronder, want op 17 december moet gemiddeld 45% van alle adressen een abonnement hebben genomen, om de aanleg te laten doorgaan.

Voor meer informatie en nieuws kijk op www.annerveenschekanaal.com en www.drentsglasvezelcollectief.nl

Dorpsorganisatie Annerveenschekanaal

Buurtambassadeurs Peter Verboom en Andre Zwiers.