Nieuws De Kameleon

Koningsspelen / Rommelmarkt / Sponsorloop

Op vrijdag 12 april a.s. doet OBS De Kameleon mee met de Koningspelen. Na het nuttigen van het Koningsontbijt zullen er spelletjes worden georganiseerd. De ochtend wordt afgesloten met een Sponsorloop t.b.v. Stichting Hartekind. Vanaf ongeveer 13.00 uur is er een rommelmarkt door de kinderen.

Wat is Stichting Hartekind? Dagelijks worden er in Nederland 4 kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks krijgen 3 kinderen een openhartoperatie om te kunnen overleven en helaas overlijdt er in Nederland nog elke 2 dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Onder de kinderen doodsoorzaak nummer 1! (volksgezondheidszorg.info). Van de kinderen met een hartafwijking heeft meer dan 60 procent een motorische achterstand en bijna 40 procent een cognitieve beperking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen van hartekinderen vergroten en de kwaliteit van leven verbeteren. Ondanks dat de meest voorkomende hartafwijkingen tegenwoordig goed operabel zijn en de overlevingskansen meer stijgen, zijn er gewoon nog te veel vragen en onduidelijkheden over al die meer 100 verschillende typen aangeboren hartafwijkingen, van mild tot zeer ernstig en levensbedreigend.

Ook op de Kameleon zitten “Hartekinderen”, voor hen is deelname aan sport- en spel niet zo vanzelfsprekend. Mede daarom heeft school besloten om voor deze stichting een sponsorloop te organiseren. Binnenkort zullen kinderen langskomen met de vraag of u hen wil sponsoren voor bijv een rondje of een vast bedrag.

Voor meer informatie over Stichting Hartekind kunt u kijken op de site www.hartekind.nl daar vindt u onder het kopje ‘Geef Hartekind Een Gezicht’ ook het verhaal van Hessel (leerling van de Kameleon) en van andere hartekinderen.

We hopen dat u de kinderen komt aanmoedigen tijdens de sponsorloop (vanaf ongeveer 11.30 uur) en dat u langs komt op de Rommelmarkt. Deze zal duren tot ongeveer 14.30 uur. Tijdens de rommelmarkt zal de ouderraad aanwezig zijn met een kraam waar u een hapje of drankje kunt kopen.