FC2000

Het ontstaan van de feestcommissie....

In 1983 is de fundering gelegd voor de huidige feestcommissie fc 2000.
In 1983 was het bestuur van vereniging dorpsbelangen en een aantal vrijwilligers bijeen gekomen om in 1985 een groots opgezet dorpsfeest te organiseren in de aardappelschuur van de fam. Sloots.
Annerveenschekanaal vierde in 1985 immers zijn 200everjaardag.
Op dit feest kwamen er inwoners met het idee om eens in de vijf jaar een dergelijk feest te organiseren.
In 1988 hebben een aantal vrijwilligers de armen ineen geslagen en zijn begonnen met het dorpsfeest wat in 1990 georganiseerd moest worden.
De feesten die om de vijf jaar volgden werden op het voetbalveld en trainingsveld van de toenmalige vv. Hermes A.v.k. gehouden in een grote feesttent.
In 1995 was het weer feest in Annerveenschekanaal en kon de organisatie weer tal van activiteiten aanbieden waaronder een hele grote zeskamp en luchtballonvuchten met knaolsters in het bakkie.
In 2000 een prachtig millenniumfeest met helicopter rondvluchten en een hele grote feesttent met activiteiten als een mega playbackshow waar bijvoorbeeld André van Duin zijn hele podium in elkaar stortte en waar Bob en Annie de Rooy op de brommer door de tent scheurden, we hebben het er nog vaak over.
En dan op de zaterdagmiddag de Diep Triest Crew met een joekel van een vrachtauto die na het nodige snoei-en zaagwerk pas het voetbalveld kon betreden. De aftocht van Diep Triest ergens in de nachtelijke uren verliep nog triester, deze kwam namelijk vast te zitten op het veld na hevige regenval, Evert-Jan uit bed getrommeld en die heeft het hele spektakel met de tractor keurig richting de polderweg getrokken.
Sorry dat dit jaar wel heel uitgebreid is uitgelicht, maar het was echt millennium proof! En tevens het laatste tentfeest.
In 2005 was er het nieuwe Multi functionele centrum met een Gymzaal die tot feestzaal omgebouwd werd, heel apart als je de tentfeesten gewend was.
Zo n nieuwe locatie was misschien ietsje ongezelliger als een feesttent maar het bespaarde wel heel erg veel arbeidsuren.(geen hulp bij opbouw tent, toiletgroepen maken en meer van dergelijke werkzaamheden)
Ook dit een jaar met veel gezelligheid en saamhorigheid.
In 2010 was .f.c. de Badde de thuishaven van de feestcommissie met hun festiviteiten.
Zoals elk jaar ook hier weer veel sport en spel en een zeskamp waarbij het kanaal veelvuldig werd gebruikt voor de spellen.
Vanzelfsprekend werd er wederom een playbackshow georganiseerd en was er op de zaterdagavond
Een toneelspel te zien met aansluitend het bal met live muziek van de Moeflons.
Recentelijk (2015) is er wederom een dorpsfeest georganiseerd en werd er besloten om in plaats van drie dagen feest er een zeven dagen durend feest te organiseren.
Door de buurtgroepen werd het dorp omgetoverd tot Hollywood wat een hoop leuke shots heeft opgeleverd.
De activiteiten van deze feestweek werden door de verschillende verenigingen georganiseerd.
Vissen, klaverjassen, biljarten, blindvolleybal, een fietstocht, jeugdzeskamp, playbackshow en klootschieten vulden deze week onze agenda.
De zaterdagavond werd gevuld d.m.v. een optreden van een dansgroep met daarna feest met de Daylight Superband. De zondag stond in het teken van het opruimen met veel vrijwilligers die er voor zorgden dat om 12 uur het hele gebouw er wederom keurig bij stond.
Op zondagmiddag was er een katerdiner in de Heerencompagnie waar zo'n 80 mensen bij aanwezig waren.
Tevens probeert de feestcommissie een jaarlijks terugkerende dorpsdag te organiseren.
Deze dorpsdag vind plaats op de 3e zaterdag van juni.

Voor de nieuwe inwoners is dit een kleine impressie en voor de inwoners die dit alles hebben meegemaakt een opfrisser voor het geheugen.

De FC2000-commissie bestaat uit de volgende personen :

Harry de Jonge, voorzitter
Susanna Schokker, Marjon Wiegers-de Bok, secretariaat
Anton Jansen, penningmeester, webmaster
Otto Pauwels, algemeen lid
Luc Tieben, coördinator oud-ijzeracties

Contactgegevens:

Stichting FC2000 Annerveenschekanaal

secretariaat:

Harry de Jonge

Greveling 159
Annerveenschekanaal
e-mail: harryheleen@home.nl

K.v.K..: Meppel nr 04060503
bankrek.: NL35 RABO 0302 9544 81
Tel: 0598-491636
E-Mail: info@fc2000.nl